Titova do br.34, SPO lamela A/II
Ikona

Pozovite nas

+387 35 271 203

Ikona

Pronađite nas

Tuzla, BiH

Vijesti

Izvještaj sa sastanka kod Ministrice zdravstva TK

 

09.08.2019 12:12
Slika
 
Poštovane koleginice i kolege,
 
obavještavamo Vas da je danas 09.08.2019. godine u prostorijema Ministarstva zdravstva TK održan sastanak predstavnika magistara farmaicje TK sa ministricom zdravstva dr. Dajanom Čolić.
Sastanak je prošao u prijatnom razgovoru i atmosferi, a Ministrica je  detaljno upoznata sa našim problemima u odnosima sa ZZO TK, načinom zaključivanja ugovora, problematikom u vezi visine naknade za izdavanje lijekova na recept u TK, koja je najniža u FBiH, problemom degradiranja farmaceutske struke, odlivom kadrova, kao i našim dosadašnjim aktivnostima.
Ministrica je obećala čvrstu podršku i konkretniju saradnju Ministarstva i Komore te naglasila da će se zauzeti da naš problem bude uvršten na narednoj sjednici Vlade TK, kao i da će insistirati na formiranju zajedničke komisije za kreiranje finansijskog plana ZZO TK (Ministarstvo, Komora, ZZO TK), a koja će uključiti i predstavnike magistara farmacije, kako bi naš problem što bolje riješili.
 
Pored toga sa sastanka je rezultirao i zaključak i prijedlog da se što prije pošalje molba za sastanak kod Premijera TK i predsjendika Skupštine TK kako bi se i njima objasnila ova problematika, te da se što prije krene u realizaciju rješavanja naših zahtjeva.
 
Molba za prijem kod Premijera bit će upućena već danas, a za prijem kod predjsednika Skupštine TK odmah nakon što se potvrdi sastanak sa Premijerom.
 
Srdačan pozdrav
0 0