Titova do br.34, SPO lamela A/II
Ikona

Pozovite nas

+387 35 271 203

Ikona

Pronađite nas

Tuzla, BiH

Vijesti

Poziv svim zainteresovanim magistrima farmacije na Osnivačku skupštinu Udruženja Komora magistara farmacije

 

26.06.2019 12:49
Slika
 

Poštovani članovi,

Obaviještavamo vas da je proces formiranja Udruženja komora magistara farmacije FBIH u finalnoj fazi i da se s tim u vezi organizuje Osnivačka skupština u četvrtak, 27.06.2019. godine u Hotelu Bristol sa početkom u 17:00h.

Cilj je formiranje jake, stabilne i proaktivne organizacije koja će obezbijediti mogućnost učlanjenja za sve komore i udruženja magistara farmacije u FBIH, kao i magistre farmacije pojedince koji nemaju vlastite kantonalne komore. U ime svih magistara farmacije i komora članica, Udruženje će braniti interese farmaceutske struke, jačati poziciju i pregovaracku moć farmaceuta i apoteka kao zdravstvenih ustanova prema državnim institucijama i zavodima, i predstavljati magistre farmacije FBIH u regionu i šire.

Inicijativni odbor za formiranje Udruženja komora je usvojio sljedeći dnevni red:

  1. Izbor radnih tijela
  2. Usvajanje Poslovnika o radu Skupštine Udruženja komora magistara farmacije
  3. Usvajanje Osnivačkog akta Udruženja
  4. Usvajanje Odluke o izboru predsjednika, Odluke o izboru radnog predjedništva, Odluke o izboru verifikacione komisije, te Odluke o zastupanju i predstavljanju Udruženja
  5. Usvajanje Statuta Udruženja

S tim u vezi, upućujemo otvoreni poziv svih zainteresovanim magistrima farmacije da dođu na Osnivačku skupštinu i da svojim prisustvom uveličaju i podrže formiranje novog Udruženja komora magistara farmacije.

Predsjednik Inicijativnog Odbora
Udruženja Komora magistara farmacije FBIH
Mr.ph. Aida Omerović Tahto
0 0